Actueel – Fysiotherapie Lutmers

 

 

 

 

 

08-05-2022

Meer goed nieuws voor Lutmers Fysiotherapie

Afgelopen maand hebben zowel Guus als Laura hun Master behaald. Guus voor de sportfysiotherapie en Laura als bekkenfysiotherapeut. Al een aantal jaren is de agenda van Guus gevuld met sporters. Na het behalen van deze Master zal de verdieping in dit vak van grote waarde zijn voor de praktijk.

Laura is na Frieda onze tweede bekkenfysiotherapeut die het grote aanbod van deze patiëntengroep optimaal kan gaan behandelen. Lutmers Fysiotherapie heeft scholing hoog in het vaandel staan.

Paul & Martijn

 

 

26-04-2022

Goed nieuws! Het is per donderdag 28 april niet langer verplicht een mondkapje te dragen  bij Lutmers Fysiotherapie. Wij raden u wel dringend aan deze te dragen als u luchtwegklachten heeft. De gel bij de ingang wordt  weggehaald en wij vragen u vanwege de hygiëne om een handdoek mee te brengen. Hopende dat de situatie rondom Covid stabiel blijft. Mocht het zo zijn dat besmettingen weer gaan toenemen dan zullen wij weer genoodzaakt zijn onze regels aan te scherpen.

Team Lutmers

 

 

22-02-2022

Beleid versoepelingen per 25 februari 2022

Per vrijdag 25 februari gaat de tweede stap van versoepelingen in die door minister Kuipers zijn aangekondigd. Voor fysiotherapie Lutmers geldt nu het volgende:

Mondkapjes

In tegenstelling tot de versoepeling die door het kabinet is aangekondigd rondom de mondkapjes, hebben wij besloten om de mondkapjesplicht bij fysiotherapie Lutmers in elk geval nog 2 weken te handhaven.

Dit betekent dat iedereen, zowel medewerkers als bezoekers, verplicht een mondkapje draagt binnen de wachtkamer en gangen. Als u geen mondkapje hebt kunt u er één bij de receptie ophalen.

Waarom mondkapjes handhaven?

We begrijpen dat het vervelend is dat deze regel afwijkt van het landelijke overheidsbeleid. Met deze regel willen we voorkomen dat medewerkers door corona uitvallen.

Team Lutmers

 

 

25-09-2021

Beleid versoepelingen per 25 september 2021

Vanaf vandaag is de verplichting van de anderhalve meter en het mondkapje verdwenen (m.u.v. openbaar vervoer).  Binnen ons centrum hebben wij besloten de anderhalve meter niet meer te handhaven. Het dragen van een mondkapje in de wachtkamer en gangen willen we vooralsnog handhaven. We kijken de komende maand hoe de besmettingen en opnames in de ziekenhuizen verlopen. Mocht dit zich gaan stabiliseren dan zullen wij ons standpunt over het mondkapje gaan herzien. De wachtkamer is weer ingericht zoals  voor de pandemie en daar zijn we erg blij mee. Het gebruik van de gel is nog mogelijk. In de oefenzaal zal de groepsgrootte van zes naar acht gaan. De ventilatie in ons centrum is uitstekend te noemen.

Al met al zijn we op de goede weg. Wij hopen dat u gehoor kunt blijven geven aan onze wens. Het zijn de laatste loodjes. Hopelijk op deze plek zo snel mogelijk  goed nieuws over de laatste stap.

Team Lutmers

25-06-2021

Beleid mondkapjes bij Lutmers Fysiotherapie

 

Bij Lutmers Fysiotherapie geldt een mondkapjesplicht voor alle medewerkers, patiënten en bezoekers(van 12 jaar of ouder). Vanaf 26 juni vervalt de mondkapjesplicht voor veel gelegenheden. Alleen op plekken waar de anderhalve meter afstand niet gehouden kan worden, blijft de mondkapjesplicht. Wij vragen u daarom om binnen onze praktijk de mondkapjes in de wachtkamer en op de gangen nog te dragen. Het houden van afstand is namelijk niet altijd te hanteren.

Team Lutmers

21-05-2021

Zoals de meeste mensen inmiddels weten, kan het doormaken van het coronavirus een flinke aanslag zijn op de gezondheid. Zowel wanneer u opgenomen bent geweest in het ziekenhuis, als wanneer u de ziekte thuis heeft doorgemaakt. Klachten die veel voorkomen bij mensen die het coronavirus hebben gehad zijn onder andere: (extreme) vermoeidheid, ademhalingsproblemen, spierklachten, slaapproblemen en cognitieve problemen. Deze klachten kunnen u belemmeren om uw normale leven weer op te pakken. Fysiotherapeutische herstelzorg kan u helpen om meer inzicht te krijgen in uw klachten en hoe hier het beste mee om te gaan. Bij Lutmers Fysiotherapie is longfysiotherapeut Laura Dieleman verantwoordelijk voor het revalidatietraject na corona. Zij werkt volgens het standpunt ‘fysiotherapie bij patiënten met COVID-19’ van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en heeft extra scholing gevolgd om u zo goed mogelijk in uw herstel te kunnen begeleiding.

 

Van 25 mei t/m halverwege september is Laura met zwangerschapsverlof. Krijgt u tijdens de verlofperiode van Laura een verwijzing voor herstelzorg na corona, dan kunt u deze periode terecht bij collega Marjolein van Eijden-Zijderveld van fysiotherapiepraktijk Schaafsma & de Jonge. Lutmers Fysiotherapie en Schaafsma & de Jonge werken nauw samen in de wijken Tuindorp en Tuinwijk en vertegenwoordigen de fysiotherapie voor Topzorg voor U (een eerstelijnsorganisatie voor de wijk).

Schaafsma & de Jonge :Van Humboldstraat 32, 3514 GP Utrecht tel: 0302716192

 

10-04-2021

“Goed doen of goed doel”

 

Gepubliceerd op 19 maart 2021

Geen mondkapje? 1 euro donatie voor het goede doel! Zo hielp Fysiotherapiepraktijk Lutmers cliënten herinneren om een mondkapje te dragen. De praktijk schenkt de donaties nu aan de NVN.

Het was flink wennen toen mondkapjes verplicht werden afgelopen 1 december, merkten de eigenaars van Fysiotherapiepraktijk Lutmers, Paul Looren de Jong en Martijn Melis. Regelmatig verschenen cliënten zonder mondkapje. Daarom bedachten zij met hun team de mondkapjes-pot. Mondkapje vergeten? Dan doneer je 1 euro in de pot voor een goed doel. Paul Looren de Jong: “De keuze was dus: goed doen of goed doel. Sommige cliënten vonden het zo sympathiek dat ze een donatie deden terwijl ze hun mondkapje gewoon bij zich hadden. En één cliënt doneerde zelfs een doos mondkapjes.”

Keuze viel op NVN

Inmiddels zit er een leuk bedrag in de pot, aangevuld door Paul en Martijn zelf. De keuze van het fysio-team viel op de NVN. Paul: “In onze praktijk trainen ook mensen met een nierziekte. We zien hoe lastig de coronacrisis het hen maakt, met alle beperkingen. Met dit gebaar willen we ze een hart onder de riem steken.”

Oog voor impact

“Hartverwarmend,” noemt NVN-directeur Marja Ho-dac de actie. “We kunnen elke euro goed gebruiken. En het doet me goed te merken dat er oog is voor de impact van corona op nierpatiënten.”

Bij Lutmers vervolgen ze de actie voor een ander goed doel. Al zal dat vast minder hard gaan, nu iedereen gewend is aan mondkapjes.

 

 

14-12-2020

UPDATE 8

Lutmers Fysiotherapie blijft open

Bron: KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie)

De NOS en andere nieuwszenders heeft ten onrechte fysiotherapie genoemd als contactberoep in het kader van lockdownbericht.De KNGF heeft direct contact opgenomen met de NOS, die het bericht inmiddels heeft gecorrigeerd: FYSIOTHERAPIE VALT ONDER ZORGBEROEPEN! 

Team Lutmers

02-10-2020

UPDATE 7

Toename aantal corona besmettingen in Utrecht. Mondkapje dringend geadviseerd.

Helaas neemt het aantal coronabesmettingen weer snel toe. Wij hebben daarom de volgende beslissingen moeten nemen. Het personeel van Lutmers Fysiotherapie draagt vanaf deze week  een mondkapje en het dringende advies aan u is dit per heden  ook te gaan doen. Mocht u onverhoopt geen mondkapje bij u hebben dan kunt u  tegen een kleine vergoeding die van ons krijgen. Deze maatregel geldt voor het hele gezondheidscentrum.

Nogmaals de regels op een rijtje:

 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;

 • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;

 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;

 • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;

 • Verlaat het pand zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;

 • Vergeet niet een handdoek mee te nemen (alle kamers zijn voorzien van behandelbankpapier de richtlijn heeft het echter niet verboden om een handdoek mee te brengen);

 • Neem uw eigen drinken mee als u tijdens het trainen wil drinken, de water cooler is afgesloten;

 • Kleed u zoveel mogelijk thuis om;

 • Maak zo min mogelijk gebruik van de toiletten;

 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;

 • Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons. We geven u graag advies. Samen zullen we het virus eronder krijgen!

Tel:0302715770

@:info@lutmersfysiotherapie.nl

Team Lutmers

 

 

02-05-2020

UPDATE 6

Lutmers Fysiotherapie vanaf maandag 4 mei weer open voor reguliere zorg

Op basis van adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM is vanaf vrijdag  1 mei groen licht gegeven om de fysiotherapeutische zorg stapsgewijs te mogen opschalen. Bij Lutmers Fysiotherapie volgen wij hierbij een triage- stappenplan die o.a. via de beroepsvereniging KNGF tot stand is gekomen. Dit stappenplan voorziet in het beschrijven van voorwaarden om te bepalen wie wij in de praktijk fysiek kunnen behandelen. Een alternatieve oplossing die wij daarnaast blijven bieden is  een telefonisch consult of een videogesprek, zodat u bij vragen toch ondersteund kunt worden. Inmiddels hebben wij gisteren en vandaag onze planning gereed om maandag 4 mei weer rustig te gaan opstarten. Over het opstarten van de de medische fitness volgt informatie later.

Veiligheid staat bij ons voorop dus:

Neem eerst contact met ons op als u of één van uw huisgenoten de volgende klachten heeft en kom niet naar de praktijk:

Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius) of ben je de laatste 2 weken in een risicogebied geweest?

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door bij het maken van een afspraak. De behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;

 • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;

 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;

 • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;

 • Verlaat het pand zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;

 • Vergeet niet een handdoek mee te nemen (alle kamers zijn voorzien van behandelbankpapier de richtlijn heeft het echter niet verboden om een handdoek mee te brengen);

 • Neem uw eigen drinken mee als u tijdens het trainen wil drinken, de water cooler is afgesloten;

 • Kleed u zoveel mogelijk thuis om;

 • Maak geen gebruik van de toiletten;

 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;

 • Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Tot slot

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen(PBM), zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie, de voorkeur van de fysiotherapeut en behandeling. De Richtlijn van KNGF en RIVM geeft aan dat PBM alleen gebruikt hoeven te worden bij patiënten met Coronaklachten of klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts.  Mensen met deze klachten zullen wij in eerste instantie niet in de praktijk behandelen. Toch kan u of de therapeut ervoor kiezen vanuit voorzorg om PBM te dragen. Dat kunt u samen bespreken.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons. We geven u graag advies. Lutmers Fysiotherapie is er weer klaar voor om u de vertrouwde zorg te gaan leveren.

Tel:0302715770

@:info@lutmersfysiotherapie.nl

Team Lutmers

 

Coronamaatregelen verlengd tot en met woensdag 20 mei

22-04-2020

UPDATE 5

Wederom heeft de regering besloten om de fysiotherapiepraktijken nog niet open te stellen. De maatregel is nu verlengd tot en met woensdag 20 mei. Dit is voor ons een grote teleurstelling. Ons team is druk bezig geweest om de zogenaamde veilige praktijk te creëren. Wij waren er klaar voor maar helaas is er anders besloten. Onverminderd blijven wij voor u dagelijks bereikbaar van 09:00-12:00.

Tel: 0302715770

@: info@lutmersfysiotherapie.nl

Hou vol!

Team Lutmers

 

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

01-04-2020

UPDATE 4

De Coronamaatregelen zijn gisteren verlengd tot en met 28 april. Dit betekent dat wij ook tot die dag gesloten blijven.

Wij zijn alle dagen  van 09:00-12:00 bereikbaar.  Buiten deze tijden om krijgt u de voicemail. Spreek u naam, telefoonnummer en eventueel uw behandelend fysiotherapeut in. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Tel: 0302715770

@: info@lutmersfysiotherapie.nl 

Met een aantal van u zijn inmiddels nieuwe afspraken gemaakt voor 20 april. Dit gaan we dus niet waarmaken. U zult gebeld worden als wij meer duidelijkheid krijgen  wanneer wij u weer in  behandeling kunnen nemen. Naast het telefonisch consult kunnen wij u ook via videobellen bereiken. Bij beide afspraken wordt een normaal tarief gerekend bij uw zorgverzekeraar en hier gelden dan ook dezelfde tarieven als voor  bij een normale behandeling. Zowel het telefonisch consult als het videobellen kan worden begeleid met een eventuele uitbreiding van uw digitale huiswerkprogramma. Uw huisarts kan u ook bij hoge uitzondering verwijzen om gezien te worden. U moet dan uiteraard niet ziek zijn. 

Houdt de moed erin!

Team Lutmers

 

LUTMERS FYSIOTHERAPIE PER DIRECT GESLOTEN VOOR BEHANDELINGEN 

24-03-2020

UPDATE 3

Gisterenavond heeft Lutmers Fysiotherapie besloten om te stoppen met fysieke behandelingen in de praktijk. Het besmettingsgevaar door het Coronavirus voor u en onze fysiotherapeuten is ongekend hoog en heeft zijn grens bereikt.

De praktijk sluit weliswaar haar  deuren maar blijft wel telefonisch bereikbaar of via de mail. Het kan zijn dat u de voicemail krijgt. Spreek u naam, telefoonnummer en behandelend fysiotherapeut in. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Tel: 0302715770

@: info@lutmersfysiotherapie.nl 

Wij kunnen u naast het telefonisch consult ook via videobellen bereiken. Bij beide afspraken wordt een normaal tarief gerekend bij uw zorgverzekeraar en hier gelden dan ook dezelfde tarieven als voor  bij een normale behandeling. Zowel het telefonisch consult als het videobellen kan worden begeleid met een eventuele uitbreiding van uw digitale huiswerkprogramma.

Tot zover de noodzakelijke informatie. Het Coronavirus treft u en ons erg hard. De minister President sprak gisteren over een gedragsverandering om de besmetting een halt toe te roepen. Een strenger beleid heeft hier toe geleid  De keuze om de fysiotherapiepraktijken te sluiten tot 6 april is er daar een van. Of wij 6 april weer open zijn zal nog moeten blijken. In alle vroegte hebben onze fysiotherapeuten met veel van u telefonisch contact gehad. Het was hartverwarmend zoals er werd gereageerd. Hulde voor u! In beginsel hebben wij met u alvast een afspraak gemaakt in de Coronavrije lente van 2020 in de hoop deze niet te moeten annuleren.

Wij wensen u wederom veel sterkte en wijsheid toe. 

Team Lutmers 

22-03-2020

UPDATE 2

Lutmers Fysiotherapie blijft voorlopig open

Belangrijkste wijzigingen:

Lijst aandoeningen/klachten verscherpt

Patiënten aan huis behandelen tot 6 april niet

In Wachtkamer beperkt stoelen aanwezig

1,5 meter afstand tijdens behandelen vergt improvisatie

Handdoek verplicht

Nu het Coronavirus zich snel verspreidt in Nederland heeft dat grote gevolgen voor ons allemaal. Om verdere verspreiding te voorkomen en een veilige werkomgeving voor onze collega’s te bieden volgt Lutmers Fysiotherapie een strak hygiëne- en veiligheidsprotocol, zowel telefonisch, in de praktijk als bij de deur. De praktijk blijft open.  Afgelopen vrijdag is door onze beroepsgroep in overleg met het RIVM een nog grotere lijst samengesteld waardoor mensen niet door ons in de praktijk kunnen worden behandeld.

 1. (neus)verkoudheid
 2. Hoesten, kuchen of niezen
 3. loopneus
 4. keelpijn
 5. Verhoging(=tot 38 graden) of koorts
 6. Kortademigheid
 7. Hoofdpijn
 8. Branderige ogen
 9. Moeheid
 10. Je ziek voelen
 11. Diarree

Op advies van het RIVM verzoeken wij u bij bovenstaande klachten uw afspraak te annuleren. Dit mede omdat wij ook een kwetsbare patiëntenpopulatie hebben die in onze praktijk behandeld wordt. Wij kunnen u wel op afstand helpen via digitale middelen.

Wij stoppen tot 6 april met het behandelen van patiënten aan huis. Wij begrijpen dat dit een forse impact heeft  maar op dit moment is dit voor u en voor ons het beste besluit. Ook nu kunnen wij u op afstand helpen via digitale middelen.

In de wachtkamer zijn nog een beperkt aantal stoelen aanwezig om de afstand tussen de mensen >1,5 meter te houden. Wij vragen u dan ook om als het kan alleen naar de praktijk te komen.

Als u geen klachten hebt kunt in principe gewoon behandeld worden (handdoek verplicht) maar zullen 1,5 meter afstand richtlijn moeten hanteren. Dit vergt improvisatie.

Alle maatregelen die wij nu hebben genomen zijn afhankelijk van de ontwikkelingen die momenteel heel snel gaan. De overheid kan op enig moment besluiten tot een lockdown. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de site van het RIVM en eerdere berichten op deze site.

Wij wensen u allen veel sterkte en wijsheid toe

Team Lutmers

16-03-2020

UPDATE 1

Beste klanten,

Vanaf vandaag zullen alle groepslessen tot in ieder geval 6 april vervallen. De individuele behandelingen gaan nog door. Mocht de overheid anders besluiten zullen wij uiteraard deze richtlijnen volgen.

U moet thuis blijven bij hoesten, neusverkoudheid en koorts >38 graden. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar neem een handdoek mee.

Wij hopen op uw begrip.

Team Lutmers

12-03-2020

Beste klanten,

Vandaag heeft de regering nieuwe maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het coronavirus. Voor  u en Lutmers Fysiotherapie betekent dit nogal wat. U moet thuis blijven bij klachten: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.  Wij zijn ons er terdege van bewust dat het in bepaalde gevallen niet mogelijk is om u de vertrouwde zorg te bieden en dat betreuren wij ten zeerste. Ook voor ons is het belangrijk dat we virusvrij blijven dus bij twijfel neem alstublieft contact met ons op. We zullen door deze periode heen moeten net zolang tot het virus is verdwenen. Wellicht dat er de komende tijd vanuit Lutmers Fysiotherapie nog aanvullende informatie volgt. Dit kunt u volgen op deze website en via publicaties in de praktijk. Alvast onze dank en iedere suggestie is uiteraard welkom!

VERGEET NIET:

WAS JE HANDEN REGELMATIG

HOEST EN NIES AAN DE BINNENKANT VAN JE ELLEBOOG

SCHUD GEEN HANDEN

GEBRUIK PAPIEREN ZAKDOEKJES EN GOOI ZE NA GEBRUIK WEG

 

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen zijn:

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
 • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
 • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Dat geldt ook voor Noord-Brabant.

Vanaf donderdag 12 maart wordt deze informatie aangevuld en worden de vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus aangevuld.

 

Utrecht 20 december 2019

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE FEESTDAGEN :

Dinsdag 24 december : 07:00 uur t/m 14:30 uur

     Woensdag  25 en Donderdag 26 december gesloten

Dinsdag  31 december : 07:00 uur t/m 14:30 uur

Woensdag  1 januari gesloten

TEAM LUTMERS WENST U FIJNE FEESTDAGEN

 

Utrecht, 20 september 2019

Stagiaire Laura Dieleman stelt zich voor!

Ik ben Laura Dieleman, fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut in opleiding. Vanaf september 2019 zal ik in het kader van het tweede jaar van mijn masteropleiding bekkenfysiotherapie 40 weken stage lopen bij Lutmers Fysiotherapie. Wanneer u op vrijdagochtend een afspraak heeft bij Frieda van Ederen, kan het daarom zijn dat u mij tegenkomt. Frieda zal iedereen zo goed mogelijk van te voren op de hoogte te stellen van mijn aanwezigheid, maar mocht u dit niet prettig vinden, geeft u dit dan alstublieft aan.

Naast mijn opleiding, werk ik zelf 4 dagen per week als fysiotherapeut in een praktijk in Amersfoort, waar ik sinds mijn afstuderen in 2014 werkzaam ben. Oprechte aandacht en een persoonlijke aanpak vind ik belangrijk in mijn werk als therapeut.

 

 

Utrecht 29 mei 2019

Wij zijn donderdag 30 mei op Hemelvaartsdag en maandag 10 juni, 2e Pinksterdag gesloten.

Fijne dagen gewenst.

Team Lutmers

 

Utrecht 17 april 2019

Fijne paasdagen gewenst namens het team Lutmers.
Wij zijn maandag 22 april, 2e paasdag gesloten.
Sjabloondrukken van Annette Fienieg vanaf januari 2019 te bezichtigen in de Prinsenhof bij Lutmers Fysiotherapie.

Utrecht 20 februari 2019

Annette Fienieg (Den Haag 1959) is beeldend kunstenaar en illustrator.
In 1985 studeerde zij af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht, in de technieken droge naaldets en lithografie.
Tegenwoordig maakt ze -naast tekeningen en schilderijen-voornamelijk sjabloondrukken, een druktechniek waarbij de voorstelling uit stevig papier wordt gesneden, geïnkt en afgedrukt.
Naast vrij Kunstenaar is Annette Fienieg ook illustrator van met name kinderboeken. Annette Fienieg deelt met haar man, de schrijver Koos Meinderts, een werk-en winkelruimte: Prenten & Boeken in Tuindorp (zie mailadres hieronder), Utrecht.
Hier kunt u op afspraak terecht.
info@annettefienieg.nl
www.annettefienieg.nl

Utrecht 17 december 2018

Afbeeldingsresultaten voor kerst

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE FEESTDAGEN :

Maandag 24 december : 07:00 uur t/m 15:00 uur

Dinsdag 25 en woensdag 26 december gesloten

Zaterdag 29 december gesloten

Maandag 31 december : 07:30 uur t/m 15:00 uur

Dinsdag 1 januari gesloten

TEAM LUTMERS WENST U FIJNE FEESTDAGEN

 

Nieuwe collega’s!

Utrecht 1 oktober 2018

Afgelopen zomer hebben wij van drie collega’s afscheid genomen. Wiko en Wouter hebben gekozen voor een andere werkomgeving. Hans de bijna niet weg te denken receptionist doet met zijn bijna 65 jaar  (maar nog lang niet versleten) een stapje terug en gaat de komende tijd veel op stap met zijn camper. Wij wensen allen een goede toekomst in hun nieuwe uitdaging.

Waar mensen vetrekken worden ook weer mensen aangetrokken. Rick en Steven hebben als startend fysiotherapeut ons team versterkt. Ook hebben we Bianca kunnen strikken als ondersteuning voor de receptie. Allen een fijne tijd gewenst bij Lutmers Fysiotherapie.

 

WEDEROM VERKEERSHINDER EYKMANLAAN!

Utrecht 23 september 2018

Vanaf maandag 24 september a.s. start de tweede fase van de herinrichting Eykmanlaan.

Deze fase heeft betrekking op de uitvoering van 24 september t/m 26 oktober 2018.
– Fietsers: het bestaand fietspad aan de westelijke zijde zal begaanbaar zijn. Het oostelijke fietspad wordt afgesloten en de fietsers worden omgeleid via de Prof. Jordanlaan. Bij de inrit van het gezondheidscentrum wordt een oversteek gerealiseerd.
– Bewoners Eykmanlaan nr.191 – 429 (appartementen): De inrit ter hoogte van ’t Eykpunt is afgesloten. De Bewoners van de appartementen zijn bereikbaar via de Prof. Jordanlaan.
– ’t Eykpunt: De inrit van de Eykmanlaan ter hoogte van ’t Eykpunt is afgesloten. Het Eykpunt is bereikbaar via de Prof. Jordanlaan.
Gezondheidscentrum Prinsenhof: vanuit het zuiden zal het gezondheidscentrum Prinsenhof bereikbaar zijn via de gangbare inrit aan de Eykmanlaan. Het verkeer vanuit het noorden wordt ter hoogte van de benzinepomp OK omgeleid via de Winklerlaan / Prof. Reinwardtlaan / Prof. Melchior Treublaan/ Eykmanlaan. 
– Winkelcentrum de Gaard: het winkelcentrum is vanaf noord en zuid bereikbaar via de Kapteynlaan.
– DierenDokters Utrecht: DierenDokters is vanaf het zuiden bereikbaar via de gebruikelijke route. Vanaf het noorden is DierenDokters te bereiken via de omleidingsroute-D (Winklerlaan / Prof. Reinwardtlaan / Prof. Melchior Treublaan).

 

Deze fase heeft betrekking op de uitvoering van 29 oktober t/m 6 december 2018.
– Fietsers: het nieuw aangelegde fietspad aan de oostelijke zijde zal begaanbaar zijn. Het westelijk fietspad wordt afgesloten en de fietsers worden omgeleid via de oostelijke zijde. Het gezondheidscentrum is bij de inrit en de oversteekplaats bereikbaar.
Pagina 4 van 8
– Bewoners aan de westzijde (appartementen): geen hinder, bereikbaar via gangbare routes.
– Tuindorp west: Dit betreft o.a. Prof. Suringarlaan, Prof. J.W. Dieperinklaan, Prof. Pullelaan, Dr. H.J. Lovinklaan. Deze zijn vanuit het zuiden bereikbaar via de Prof. Leonard Fuchslaan, en vanuit het noorden via Winklerlaan / Prof. Reinwardtlaan / Prof. Melchior Treublaan.
De bewoners kunnen de wijk verlaten via Prof. Melchior Treublaan / Prof. Sprengerlaan / Prof. Sjollemanlaan / Raiffeisenlaan.
– ’t Eykpunt: geen hinder, bereikbaar via gangbare routes.
Gezondheidscentrum Prinsenhof: vanuit het zuiden zal het gezondheidscentrum Prinsenhof bereikbaar zijn via de gangbare inrit aan de Eykmanlaan. Het verkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de Prof. Jordanlaan / Eykmanlaan.
– Winkelcentrum de Gaard: het winkelcentrum is vanaf noord en zuid bereikbaar via de Kapteynlaan.
– DierenDokters Utrecht: DierenDokters is vanaf het zuiden bereikbaar via de Prof. Leonard Fuchslaan. Vanaf het noorden is DierenDokters te bereiken via de omleidingsroute-D (Winklerlaan / Prof. Reinwardtlaan / Prof. Melchior Treublaan).

De werkzaamheden zullen tot en met medio maart  2019 duren. Hoe het schema er vanaf januari uitziet zal later worden gecommuniceerd.  Wij hopen dat het u  niet al te veel hinder gaat geven.

Team Lutmers Fysiotherapie

Utrecht 14 juli 2018

Op donderdag 7 juni j.l. was er in de Prinsenhof een bijeenkomst over hardloopblessures. Deze avond was georganiseerd door Topzorg voor U.  aanwezig waren Maarten van de Worp, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper en gepromoveerd op het onderwerp “Bestaat blessurevrij hardlopen wel?” Samen met Gijs Lentjes, sportarts in het UMC en teamarts bij FC Utrecht gaven ze een beeld van de meest voorkomende blessures bij het hardlopen. Of blessurevrij hardlopen bestaat lijkt mij een utopie. Met een goede conditie en een dito trainingsschema ben je al een heel end op weg!  Na de vragen was er nog een gezellig hapje en drankje. Wederom een geslaagde avond.

Utrecht 7 mei 2018

Afbeeldingsresultaat voor pinksteren en hemelvaartsdag

De Praktijk is op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei)  en Pinkstermaandag ( maandag 21 mei) gesloten.

Utrecht 26 april 2018

Afbeeldingsresultaat voor koningsdag

KONINGSDAG vrijdag 27 april

 zijn we de gehele dag gesloten.

 De afspraken op zaterdag 28 april gaan wel gewoon door!

 Indien u contact met ons wilt hebben kunt u vanaf maandagmorgen 08.00 uur bellen met de praktijk op nummer 030-2715770 of mailen naar info@lutmersfysiotherapie.nl

Nieuwe collega’s Lutmers Fysiotherapie

Utrecht 11 april 2018

In maart is Wiko van ’t Oever ons gaan assisteren als algemeen fysiotherapeut. Wiko is vorig jaar zomer afgestudeerd en is voor ons breed inzetbaar. Deze maand hebben we ook de al lang bestaande vacature Kinderfysiotherapie weten in te vullen. Dorien Nauta is al jaren werkzaam als Kinderfysiotherapeut. Beide nieuwe collega’s wensen wij veel werkplezier toe bij Lutmers Fysiotherapie.

Praktijk op maandag  tweede paasdag gesloten

Utrecht 29 maart 2018

De praktijk is maandag 2 april gesloten.

Verkeershinder rondom Gezondheidscentrum Prinsenhof + uitbreiding betaald parkeren per 3 april a.s.

Utrecht 28 maart 2018

Wijkbericht maart 2018:

“Vanaf 28 maart a.s. gaat de infra aannemer verder met de werkzaamheden aan het zuidelijke deel van
de Eykmanlaan (nieuwe weg, groene middenberm, banden etc.). In het overleg met BBU (Bureau
Bereikbaarheid Utrecht; vertegenwoordigd door o.a. hulpdiensten/gemeente) is aangegeven dat de
Eykmanlaan tijdens deze werkzaamheden niet door middel van een gedeelde rijbaan (zogenaamd
om-en-om geregeld met verkeerslichten) gebruikt kan worden, maar dat er voor de veiligheid een soort
‘ringleiding’ gecreëerd moet worden.
Hierdoor zal de Eykmanlaan tijdelijk vanaf de bocht bij Apotheek De Gaard alleen in noordelijke richting
(richting de benzinepomp) bereikbaar zijn. Voor het verkeer vanaf de benzinepomp richting het
Eykmanplein gaat de omleiding (via de 30 km zone) via een stukje Winklerlaan naar de Lamerislaan,
Kapteynlaan en via de nieuwe bussluis en de Troosterlaan naar de Kardinaal de Jongweg (zie figuur 1).
Om de bocht Winklerlaan-Lamerislaan goed te kunnen maken, zal het parkeren voor het eerste deel op
de hoek Lamerislaan aan de zijde van de flats tijdelijk niet mogelijk zijn.

In deze periode zal de Prof. Jordanlaan bij de Eykmanlaan afgesloten zijn voor doorgaand verkeer (t/m 18 mei).
Fietsers en voetgangers worden omgeleid aan het begin van de Prof. Jordanlaan naar de oversteek op de
Eykmanlaan. Ook het autoverkeer wordt via bebording omgeleid via de Eykmanlaan.
De bushalte op de Eykmanlaan (ter hoogte van Prof. Jordanlaan) in de richting van het Eykmanplein zal
verplaatst worden naar de ‘oude bussluis’ ter hoogte van het winkelcentrum/achterzijde van de kerk. De bus
zal deze route vanaf maandag 26 maart a.s. rijden.
Verdere planning:
• Omstreeks 12 april a.s. zal de Kapteynlaan vanaf de Eykmanlaan (1 rijbaan) weer bereikbaar zijn.
• Vanaf week 21 is de Kapteynlaan weer in twee richtingen bereikbaar.
• Vanaf week 22 zijn de werkzaamheden aan de Eykmanlaan afgerond en wordt de omleiding opgeheven.”

Het mag duidelijk zijn dat het nog een tijdje onrustig blijft rondom de Prinsenhof maar ze zitten niet stil!  Wij willen u er ook op wijze dat per 3 april 2018  betaald parkeren in de Lamerislaan e.o. van kracht is. Dit is globaal het gebied tussen de Prof. Jordanlaan en de Lamerislaan van maandag tot en met vrijdag van 06:00 uur tot 11:00.

Jaarlijkse BLS wederom groot succes bij Lutmers Fysiotherapie

Utrecht 16 maart 2018

Gisteren was er bij Lutmers Fysiotherapie voor de derde keer op rij  de jaarlijkse BLS (Reanimatie & AED training). Samen met bijna zestig collega’s van Topzorg voor U hebben we weer de puntjes op i gezet. In het Gezondheidscentrum Prinsenhof hangen twee AED’s.

Samenwerking  Lutmers Fysiotherapie en  Sporting ’70 geïntensiveerd

Utrecht 23 februari 2018

De onthulling vorige week van ons reclamebord bij Sporting’70 is een versteviging van de samenwerking die er tussen Lutmers Fysiotherapie en Sporting’70 al jaren bestaat. Guus en Wouter, zelf actief lid bij Sporting’70 zijn de contactpersonen voor Lutmers Fysiotherapie.

Kunst bij Lutmers Fysiotherapie

Utrecht 30 januari 2018

Het is menigeen al opgevallen dat wij sinds vorig jaar november een aantal mooie schilderijen in de gangen hebben hangen. Judith Spithoven heet de kunstenares en geeft hieronder uitleg over haar werk. De schilderijen zijn nog te bewonderen tot begin april.

Schilderijen

Judith Spithoven

 

Bij deze expositie is werk te zien uit de volgende series:

 

‘Luchtlandschappen’

Techniek: Olieverf, olieverfkrijt en bij sommige doeken uit deze serie, afdrukken van papierreliëfs op doek

Bij de serie ‘luchtlandschappen’ heb ik gewerkt met dunne verflagen die elkaar overlappen en bedekken waardoor er diepte ontstaat in het schilderij. In deze serie laat ik luchtige bellen loskomen van de aardse vlakken om een geluksmoment te ‘vangen’.

 

“Tempels”

Techniek: Acryl of olieverf op doek

Dit werk laat abstracte, symmetrische composities zien in tegenstelling tot realistisch geschilderde veertjes. Ook bij deze doeken heb ik gebruik gemaakt van het laag-over-laag opbrengen van de kleurvlakken. Onderliggende verflagen heb ik naar boven gehaald door bovenliggende lagen weg te krassen of door ze, door de bovenliggende dunnere verflagen heen, zichtbaar te laten.

In deze serie laat ik de robuuste, monumentale vormen een tempel zijn voor de kwetsbare, luchtige veertjes.

 

“Abstracte Landschappen”

Techniek: Olieverf, reliëfpapier en draad op doek

 Dit werk kenmerkt zich door symmetrisch opgebouwde composities waarbij kleurvlakken, in acryl- of olieverf, laag over laag zijn opgezet. Hierbij heb ik geëxperimenteerd met het gebruik van de verf waarbij een spanningsveld is ontstaan tussen dunne verflagen naast dik opgebrachte lagen verf en zware vlakken in contrast met fragiele lijntjes. Door het toepassen van verschillende verflagen en het toevoegen van (afdrukken van) papier op het doek ontstaat er een gelaagdheid in het beeld. Ik heb als doel gehad door compositie en kleurgebruik een bepaalde rust in het beeld te creëren. Het resultaat laat abstracte landschappen zien waarin fragiele lijnen en ladders een verbinding maken met dierbare herinneringen.

 In mijn atelier en op mijn website is meer werk te zien

uit deze  en andere series schilderijen (vrij werk en in opdracht), portretten en ruimtelijk werk.

www.judithspithoven.nl

Veranderingen binnen Lutmers Fysiotherapie

Utrecht 8 december 2017

2017 is alweer bijna voltooid verleden tijd. Bij Lutmers Fysiotherapie is het een bewogen jaar geweest. Maar liefst twee medewerkers, Jeroen en Peter gaven dit jaar te kennen dat ze voor zichzelf wilden gaan werken. Ondanks dat deze trouwe steunpilaren node gemist zouden worden gunden wij ze deze volgende  stap in hun carrière.  Het afscheid van beide was hartverwarmend. Martijn, Paul en het team Lutmers wensen Jeroen en Peter een grandioos vervolg van hun verdere loopbaan toe.

Waar mensen vertrekken komen er ook mensen bij. Eind vorig jaar begroette we al een oude bekende, Mandy de Ronde. Mandy werkte in het verleden al  eens bij ons maar  is teruggekomen als Manueel therapeut. Zij springt in het gat wat Jeroen achterlaat. Ook Guus de jager en Wouter de Vroome hebben ons team versterkt. Deze jonkies, beide voetballers van Sporting 70,  richten zich bij ons op o.a. de begeleiding van sporters en hebben een wekelijks spreekuur bij hun club. Wij wensen allen een fijne tijd bij Lutmers Fysiotherapie toe.

Op facilitair gebied heeft  Ivonne deze zomer aan de balie versterking gekregen van Hans Bouwmans. Hans  zorgt ervoor dat de balie vooral in de middag bezet is. Hans is een duizendpoot en is als oud HR-manager ook van waarde voor het management.

Ook voor de komende twee jaar mogen we ons weer pluspraktijk noemen. We zijn uitstekend door de audit gekomen. Onze waardering gaat uit naar  het gehele team en in het bijzonder voor onze kwaliteitsmedewerker Jorrit Ackema.

Route naar Eykmanlaan 433

route lutmers